Thunderbolt kabel

Thunderbolt teknologien er et kabel der understøtter hurtige overførsler mellem to uafhængige Mac-enheder. Thunderbolt anvender to separate tovejsforbindelser på 10 Gbit/s i begge retninger, hvilket vil sige, at du får en lynhurtig hastighed, når du skal overføre eller flytte store elektroniske filer i tårnhøj hastighed fra alt til monitorer og eksterne harddiske.

Apples Thunderbolt kabel er et af de mest avancerede kabler, der nogensinde er blevet produceret. Thunderbolt er standard på alle nyere Mac-computere og det er den hurtigeste og kraftigste måde at overføre store filer fra Apple enheder på.

Thunderbolt-kablet bruger et aktivt kabel, hvilket betyder, at der er strøm i kablet, fx som i USB, hvor du kan oplade din telefon, samtidig med den henter data fra din pc.

Kablet har et Thunderbolt-stik i begge ender, og kan bruges til at tilslutte thunderbolt- og eksterne enheder til en port på din MacBook Pro, iMac, Macbook Air og Mac Mini.

Der findes en lang rækker adaptere til thunderbolt-porten, så som USB, Firewire, Gigabit, Ethernet, fibre channel, DisplayPort, DVI, HDMI og VGA.

Med Thunderbolt-teknologien kan du forbinde helt op til seks andre ydre Thunderbolt enheder, uden at skulle bruge en kontakt. Det er eks. Ideelt, hvis du skal redigere et større filmprojekt, der kræver tunge overflytninger af filer.

For at sætte tingene i perspektiv, kan du med Thunderbolt-teknologien flytte data til og fra ydre enheder op til 20 gange hurtigere end med USB 2.0, som bruges i flash drives og telefon-opladere. Det svarer til ca. 2,5 GB i sekundet – hver vej.

Derudover er Thunderbolt op til 12 gange hurtigere end med FireWire 800, og man kan overføre en Blu-Ray-skive på blot 30 sekunder. Thunderbolt kablet kan også forsyne de tilsluttede enheder med strøm.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.