Thunderbolt og Mini Displayport

Thunderbolt og mini Displayport er meget tæt på det samme, grunden er at Thunderbolt er en opgradering af Mini Displayport, så hvad mini Displayport kan, kan thunderbolt også. Thunderbolt er først og fremmest en data forbindelse, som giver mulighed for at overføre 10 Gbit/s eller 20 gbit/s(thunderbolt2), denne data forbindelse har også direkte adgang til dit bundkort’s PCI porte, det er her man fx sætter et Grafikkort til, et lydkort til eller noget andet, som normalt er internt i computeren. Derfor kan du sætte hvad som helst til et thunderbolt port, et godt eksempel er at computere med USB2, kan få understøttelse af USB3 fordi man kan sætte et USB3 kort direkte til computeren også der igennem bruge USB 3 i stedet for at bruge USB2. Der er ikke lavet nogen USB3 thunderbolt tilbehør, af den simple grund at langt de fleste mac computere med Thunderbolt også har USB 3 i forvejen, og derfor kan man ligeså god bruge den interne USB3 forbindelse.

Thnuderbolt har et Mini Displayport indbygget, det er et Mini Displayport 1.1a der er bygget ind i thunderbolt 1 og thunderbolt 2 har Mini Displayport 1.2 indbygget.

Alt tilbehør som virker med Mini Displayport virker også med Thunderbolt både Thunderbolt 1 og thunderbolt 2. Men det virker ikke den anden vej, en thunderbolt skærm skal fx bruge rigtigt meget elektronik for at blive tilsluttet en computer som kun har Mini Displayport.

Thunderbolt er ligesom Mini displayport udviklet af Intel, sammen med Apple, selv om der endnu ikke er Windows Computere med Thunderbolt, er der ikke nogen grund til at Windows computere ikke også kunne få thunderbolt stik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.