Thunderbolt til DVI

Thunderbolt er ikke kun en data forbindelse, den kan også bruges til fx sende video til en skærm med fx DVI. En Thunderbolt til DVI adapter er meget udbredt, hvis man ved hvordan man skal finde dem.

Det er nemlig sådan at der ikke findes Thunderbolt til DVI adaptere, du skal købe en Mini Displayport til DVI adapter i stedet for, det er samme stik og de virker til hinanden, som beskrevet på siden Thunderbolt og Mini displayport. Så den adapter du skal bruge hedder en Mini DP til dvi adapter, du kan ikke gå galt i byen med den beskrivelse, da alt tilbehør til mini displayport også virker med thunderbolt.

DVI er den adapter man normalt bruge til eksterne skærme, da den er meget udbredt til netop denne type skærme.  DVI er digital, det betyder at kvaliteten altid er klar og skarp, med mindre den ikke virker :) Der er ikke lyd i DVI, men den understøtter op til 30″ skærme med 2560×1600 og selv følgelig alle opløsninger som er under denne, fx 1080p fra TV skærme, eller mange moderne pc skærme.

DVI fås både i duel og single link forbindelser, single link er passiv, som regel, og understøtter op til 1920×1200 opløsninger igennem en normal Mini Displayport/thunderbolt adapter, dual link er aktiv, og den undersøtter de store 30″ skærme, den skal være aktiv hvis du bruger den med en thunderbolt/mini displayport, da disse porte kun understøtter 1920×1200 igennem den indbyggede DVI port.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.